Ensikatsaus: Kokoro Connect

Kesäkauden esikatsauksessa taisin todeta että odotan Kokoro Connectia varoisen kiinnostuneesti. Bee trainin poruka läsnäolo ei lupaa hyvää, mutta ehkä sarjan konseptin epätavallisuus riittää peittämään alleen mahdolliset perseilyt. Mutta mutta… Jos on olemassa tapa, jolla tuhota mielenkiinto jotain kohtaan nopeammin kuin ehdit sanoa ”moeblob”, niin se on aloittaa sarja samalla tavalla kuin Kokoro Connect aloittaa.

Ei näin!

Kiitos, Kokoro Connect! Kiitos että onnistuit tuhoamaan kaikki odotukseni ja toiveeni noin kahdessakymmenessä sekunnissa. Tämä taitaa olla jonkinsortin ennätys.

No mutta, olenpa minä epäluuloinen kun tuomitsen jotain alle puolen minuutin perusteella. Totta, mutta hitto soikoon, luulisi että kaikkein paksukalloisinkin animeohjaaja tajuaisi että tämä nimenomainen klise on niin loppuunkaluttu ettei karaakaan ole enää jäljellä!.Jos jonkun mielestä tämä on oikeasti oikea tapa aloittaa jakso tänä päivänä, niin ikävä kyllä joudun ilmoittamaan että hän on idiootti ja joutuu helvettiin valehtelusta tai väärän todistuksen antamisesta. Jos ohjaaja on hyvä, hän saa kliseisestäkin materiaalista jotain pätevää aikaan, jos epäilette niin katsokaa vaikka Sankareaa. Näin siis voisi olla, mutta pahaksi onneksi Shinya Kawamo on kaikkea muuta kuin hyvä ohjaaja.

Hyvä on, hyvä on! Myönnän, jakso paranee loppui kohden. Tai no, ainakin osittain. Päähenkilöpoika on stereotyyppisen tylsä tapaus, mutta naishahmot sen sijaan tuntuvat paljon mielekkäämmiltä ainakin alun perusteella. Kun päähenkiköpoika sanoo jotain perverssiä reaktio ei ole ”xxx-san wa ecchi desu!”, vaan koko jutusta väännetään vitsi. Näetkö, Japani, tämä on oikeaa huumoria, tämä on oikea vitsi! Äsken kuvattu reaktio on klisee jonka pitää kuolla pois maailmaa rumentamasta.

(Geneerinen) hahmokaarti

Tylsän päähenkilön lisäksi ensimmäistä jaksoa vaivasi todella blatantti ohjaus. Ei niin että olisin Bee Trainin porukalta parempaa odottanutkaan, mutta ohjaus on silti kaamean tylsää. Ekspositio hoidetaan päähenkilön kautta kertomalla, kun sen voisi ihan hyvin hoitaa visuaalisesti, tiedättehän, visuaalisessa mediassa. Kamerakulmatkin ovat tylsän tavanomaisia, eikä koko jaksossa näy minkäänlaista visiota missään. Animaatiobudjettikin lienee ollut hyvin rajoitettu, sillä vaikka sarja näyttää ulkoisesti K-Onilta, samanlaista sulavuutta sarjassa ei missään nimessä ole.

Yleensä ensimmäisen tällaisen jakson jälkeen tiputtaisin.sarjan armotta, mutta semi-kiinnostava konsepti, ja se fakta että eka jakso oli vain 11 minuutin mittainen, saa ainakin minut tarkistamaan vielä toisen jakson ennen lopullista kuoliniskua. En todellakaan odottanut sarjalta liikoja, enkä liikoja saanutkaan. Tylsää peruskauraa. Ei jatkoon.

Jätä kommentti